Pittige ravioli met gele paprikamayonaise

Voorgerecht

Pittige ravioli met gele paprikamayonaise

BENODIGHEDEN:

Mayonaise van gepofte gele paprika

  • 2 gele paprika

  • 4 eidooiers

  • 1 el Dijon mosterd

  • 2 citroen

  • 600 ml druivenpitolie

  • 100 ml groentebouillon

  • 4 el gembersiroop

  • Peterselie-basilicumolie

  • 0.5 bosje bladpeterselie

  • 1 bosje basilicum

  • 200 ml olijfolie extra vierge •

    Ravioli

  • 2 rettich

  • 500 g Hollandse garnalen

  • 150 g rucola •

  • 1 mango

    Mayonaise gepofte gele paprika

    Verwarm de oven voor op 165 ̊C. Verpak de paprika in dubbel aluminiumfolie en pof in 40 minuten zacht in de oven. Laat in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes. Meng de eidooiers met de mosterd en het sap van de citroen en blender op lage stand. Voeg de helft van de olie en paprika toe en blender tot de mayonaise begint te binden. Voeg de rest van de olie, de bouillon en gembersiroop toe. Schep de mayonaise in een schaaltje, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

    Peterselie-basilicumolie

    Pluk de peterselie en basilicum en verwarm de blaadjes met de olijfolie tot lauwwarm. Pureer in de blender en schenk door een fijne zeef.

    Ravioli

    Schil de rettich. Schaaf rondom op de rauwkostschaaf of mandoline in 24 lange dunne plakken. Blancheer 3 seconden in kokend water met iets zeezout. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Snijd ze daarna aan de zijkanten recht bij.

          Mango

          Schil de mango. Snijd de mango in plakken van een halve centimeter tot aan de platte pit. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van halve centimeter.

         Ravioli

         Meng wat paprikamayonaise door de garnalen zodat ze lichtjes plakken. Maak per persoon drie ‘ravioli’. Leg twee plakken rettich kruislings op elkaar,             schep  in het midden een halve eetlepel garnalen en leg er een paar blaadjes rucola op. Snijd de plakken op lengte, vouw ze over elkaar heen zodat er           een ‘ravioli’  vorm ontstaat.

         Opmaak bord

        Leg drie ravioli op het bord. Lepel over elke ravioli paprikamayonaise. Presenteer met blokjes mango. Druppel de peterselie-basilicumolie rondom en              leg         takjes rucola op de ravioli.