Lamsgehakt gerold in courgette met een garnituur van voorjaargroenten

Hoofdgerecht

 

Lamsgehakt gerold in courgette met een garnituur van voorjaarsgroenten

BENODIGHEDEN:

Blaadjes van 2 takjes verse oregano

350 gram lamsgehakt
1 mespunt garam masala

1 mespunt vadouvan
1 mespunt komijnpoeder
1 eetlepel versgeraspte pecorinokaas 1 eetlepel panko of broodkruim

1 teentje knoflook
1 courgette
olijfolie om in te bakken 6 takjes verse tijm

Worteltjes

Peultjes

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de oregano fijn. Doe het gehakt in een kom met de oregano, garam masala, vadouvan, komijn, pecorino en de panko. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng licht op smaak met versgemalen peper en iets zeezout. Verdeel het gehakt in kleine bolletjes.

Snijd de courgette op de mandoline ( of met dunne kaasschaaf ) in 16 flinterdunne plakken. Kruid de plakken licht met versgemalen peper en iets zeezout. Rol om elk bolletje lamsgehakt een plakje courgette en zet de rolletjes in een ovenschaal of ovenvaste koekenpan. Druppel er wat olijfolie over en steek de takjes tijm ertussen. Bak de bolletjes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

opmaak bord met garnituur van voorjaarsgroenten:

Een streep van raapstelenstamppotje met parmesaan Verse worteltjes en peultjes. Peterselie.