Makkelijke nasi goreng

Hoofdgerecht

Makkelijke nasi goreng 

• 600 g pandanrijst
• 2 rode uien
• 2 preien
• 2 gele paprika’s
• 2 paksoi
• rijstolie 
• 2 tl kurkuma
• 2 tl komijnpoeder • 8 el ketjap manis • 8 eieren
• 2 el sambal oelek

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)
Stap 2:
Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Stap 3:
Snijd het onderste van de paksoi. Snijd het groen van de paksoi en houd apart. Snijd het wit van de paksoi in halve reepjes.
Stap 4: 

Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui, kurkuma en komijnpoeder circa 2 minuten.
Stap 5:
Voeg de prei, paprika en de paksoi toe en roerbak circa 6 minuten. Voeg de rijst en het groen van de paksoi toe en bak circa 4 minuten mee. Roer de ketjap manis erdoor en breng op smaak met een beetje peper.