Kip springrolls

Voorgerecht

Kip springrolls (6 pers.- 50 min.) 

• 750 g kippendijen •
• zonnebloemolie •
1 bos munt
375 g taugé

 24grote rijstvellen

• 3 teentjes knoflook
• 2 witte uien
• 120 ml sojasaus
• 120 ml rijstazijn
• 3 el honing
• 400 g glasnoedels
• 1.5 wortels
• 300 g daikon (rettich)
• 150 g gezouten pinda's


Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Pel en snijd de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg de ui en knoflook toe aan de kip, bak circa 2 minuten mee en voeg de sojasaus, rijstazijn, een scheutje water en de honing toe. Breng op smaak met een versgemalen zwarte peper en kook de kip met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar en het vocht stroperig. Laat de kip afkoelen. Wel de noedels circa 5 minuten in heet water, giet af en snijd fijn. Schil en snijd de wortel en daikon in reepjes. Hak de pinda’s en de munt fijn. Wel de rijstvellen in water, leg er 2 op elkaar, verdeel de vulling erover en rol er loempia’s van.
Dipsaus
Snijd rawit en de koriander fijn. Meng de chilisaus met de rasp en sap van de limoenen, rawit, koriander en sesamolie en voeg vissaus naar smaak toe. Serveer de dipsaus bij de springrolls.