Schuimig mosselsoepje met kerrie en bosui
VoorgerechtSchuimig mosselsoepje met kerrie en bosui
Recept voor 12/13 personen:
INGREDIËNTEN
2 kg mosselen.
1 Prei
1 Ui
1 winterwortel
1 teen knoflook
Peterseliestelen
Kerriepoeder
1 el mosterd
1 liter room
2 dl witte kookwijn
Bosui in ringen
MOSSELEN:
Was de mosselen in ruim water. Snij de groenten goed fijn, hak de knoflook . Zet in een ruime pan de groenten aan in een scheutje olijfolie. Voeg een eetlepel kerrie toe en zet even mee aan voeg een eetlepel mosterd toe en blus af met witte wijn. Roer de mosselen erdoor en kook ze op hoog vuur open met een deksel op de pan. Maximaal 5 minuten. Als alle mosselen open zijn af gieten op een zeef en het vocht en de groenten opvangen.
Afwerken:
Haal de mossel uit de schelp en hou apart. De schelpen kunnen weg, maar de groenten mogen bij het vocht . Kook dit vocht en de groenten in met de room en maak op smaak met peper en zout. Hierna door de zeef halen en wegzetten.
Opmaak:
Snijd de bosui in fijne ringen. De soep even opwarmen. Voor het doorgeven een paar mosselen in een glas of kopje met wat bosui doen, de soep luchtig draaien met de staafmixer en erop gieten.