anti pasta
VoorgerechtAnti pasta: een stukje Mortadella
Crostini tuinboon met citroen en peccorini
Carpaccio di Tonno met petit brunoise rucola dressing
INGREDIENTEN:
1 of 2 semi gedroogte tomaten
Enige olijven
Een stukje mortadella
Bruschette di fave
12 sneetjes brood
Rasp en sap van 2 citroenen
60 gr pecorino
4 flinke tenen knoflook, geplet
Extra vergine olie
Zeezout en versgemalen peper
600 gr verse tonijn in dunne plakjes gesneden
350 gr wortel
200 gr courgette
1 bosje radijsjes
1 bosje rucola
1 citroen
1 stukje verse gember
Olijfolie extra vergine
Zout
Bereiding Bruschette di fave:
Dop de tuinbonen en breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Blancheer alleen de grote bonen ongeveer 5 minuten. Giet ze af en verwijder de grijze velletjes van de boontjes zodat felgroene boontjes overblijven. Vermeng deze met de achtergehouden rauwe bonen en voeg olie, citroensap en de geraspte schil toe. Rooster de sneetjes brood aan twee kanten en wrijf een kant van elk sneetje in met de gekneusde knoflook. Besprenkel de sneetjes met een scheutje olijfolie en beleg met het tuinbonen mengsel. Bestrooi met een beetje zeezout en versgemalen peper en de geraspte pecorino.
Bereiding carpaccio di tonno con verdure e salsa stuzzicante (12 personen):
Rasp de wortelen, schil de courgette en maak de radijsjes schoon. Snij alles brunoise. Bereid het sausje voor bij de groente en de vis als volgt: doe de rucola met de geschilde gember in de blender en voeg het gezeefde sap van de citroen, 6 eetlepels olijfolie en een snufje zout toe.
OPMAAK BORD:
Serveer vis, groente en sausje op de borden.