Lumpur

Voorgerecht

Lumpur (25 stuks)

INGREDIËNTEN:

750 gr. Ketan (kleefrijst)

3 pandan bladen

3 el zonnebloemolie

1 tl zout

1 el. Santen (kokosmelk)

BEREIDINGSWIJZE:

De rijst als gewone rijst koken (water tot 1cm boven de rijst). Het zout, olie, pandan bladen en santen meekoken. Als geheel is verdampt omscheppen en nog even op een laag vuur alten staan. Het geheel in de stomer nog 20 minuten stomen.

Vulling

INGREDIËNTEN:

450 gr. Kipfilet

2 el. Zonnebloemolie

2 limoen bladen

4 kerimi noten

3 tenen knoflook

1 kleine ui

ó tl. Trassi

1 tl. Koriander

ó tl. Komijn

ó tl. Geelwortel (kurkuma)

1 el. Kokosmelk

1 el. Tamarinde

Wat kippenbouillon

Zout

Suiker

BEREIDINGSWIJZE:

De schuin gedrukte ingrediënten in blender zeer fijnhakken. In 2 el. Olie de fijngemaakte kruiden even aanbraden. Voeg de fijngesneden kipfilet erbij en bak het geheel nog goed door. Doe de kippenbouillon erbij om een smeuïg geheel te krijgen

Vullen

In een stuk plasticfolie ca. 1 el warme kleefrijst leggen en met de muis van de hand platdrukken. Een volle eetlepel vulling erop en rol het op als een kroket. Als de vorm goed is uit de plasticfolie halen en in alu-folie wikkelen. In de oven opwarmen voor het opdienen.