Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish
VoorgerechtVenkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish
INGREDIENTEN:
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 koppen in blokjes gesneden verse venkel
(van 1 grote bol),
fronds gehakt en apart houden
1 kopje gesneden in blokjes gesneden
courgette
1 kopje gehakte ui
1/4 theelepel venkelzaad
2 kopjes zoutarme kippenbouillon
3/4 kop cherrytomaten, in vier gesneden
(Fronds = groene op stengels)
BEREIDING:
Verhit 1 1/2 eetlepel olijfolie in grote pan op middelhoog vuur.Voeg de in blokjes gesneden venkel, courgette, ui en venkelzaden toe. Fruit tot de venkel doorzichtig is, 4 à 5 minuten. Dek af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ± 15 minuten. Pureer in de blender tot een gladde massa en doe alles terug in soeppan. Breng op smaak met zout en peper. Verhit ondertussen de resterende ó eetlepel olijfolie in middelgrote koekenpan op. Voeg de cherrytomaten toe en bak tot alles net door en door warm is, 1 à 2 minuten. Haal van het vuur. Meng er 1 eetlepel gehakte venkelbladeren. Kruid met zout en peper
Serveer onmiddellijk