rolletjes serranoham met krokante aspergefrietjes

Voorgerecht

Rolletjes Superanoham met krokante aspergefrietjes

Voor 16 personen.

Rolletjes:

– 16 plakken rauwe Superanoham – 500 gram lamsoren
– 2 galia meloenen
– witte balsamico-azijn of citroensap – suikersiroop

Suikersiroop:

– 1 liter water
– 1,5 kg kristalsuiker – 250 gram glucose

Eerst de suikersiroop klaarmaken.
Alle ingrediënten al roerend aan de kook brengen.
Er wel voor zorgen dat ALLE suikerkristallen opgelost zijn.
Deze suikersiroop kan enkele maanden bewaard worden in de koeling indien alle kristallen opgelost zijn, zo niet zal er na enkele weken kristallisatie optreden.

Asperges:

– 16 groene asperges – panko

page5image7864

– geraspte Parmezaanse kaas – bloem
– 3 losgeklopte eieren
– olie

Aïolidip :

– zure room
– mayonaise
– knoflookteentjes geperst – citroen
– fijngehakte peterselie
– pezo

De plakken Superanoham licht over elkaar leggen zodanig dat ze gelijkmatig opgerold kunnen worden. Instrijken met maïsolie en daarna volledig beleggen met lamsoren. Goed en stevig oprollen.

Coulis van Galiameloen:
Meloen schillen en in blokjes snijden. Pureren met de staafmixer.

Kruiden met iets peper en zout. De witte balsamico-azijn (of citroensap) en de suikersiroop naar smaak aan toevoegen. Het rolletje ham in plakjes van een kleine centimeter snijden.
Opdienen in diep bord, de saus er rond draperen

Drie plakjes naast elkaar.

Aspergefrietjes:

Verwarm de oven voor op 200 gr. Schil de asperges. Meng in een kom

de panko en geraspte parmezaanse kaas, kruid met peper en zout.

Zet 3 schalen klaar : 1 met bloem, 1 met ei en 1 met panko/

kaasmengsel. Wentel de asperges eerst door de bloem, dan door de

eieren en daarna door het panko/kaasmengsel.

Leg de asperges op een ingeoliede ovenplaat en laat 15 à 20 min

roosteren tot ze gaar en goudbruin zijn.

Aïolidipsaus:

Meng voor de aïolidipsaus alle ingrediënten en kruid met peper en zout.

Serveer de aspergefrietjes met de dipsaus.