Loempia van zuurkool

Voorgerecht

Loempia van zuurkool

INGREDIENTEN:

200 g zuurkool

gerookte ganzenborst (neemt Hugo mee)

200 g zuurkoolspek

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels

kumel/komijn

créme fraiche

1 ui, in stukken gesneden

500 ml witte wijn

4 loempiavellen (filodeeg)

frituurolie

sweet chilisaus

BEREIDING:

Doe de zuurkool met het spek, de kruiden, de ui en de witte wijn in een pan en laat gedurende maximaal 1 uur inkoken. Voeg op het laatst de créme fraiche toe. Haal het spek eruit, laat afkoelen en snijd in plakjes. Karamelliseer de plakjes met bruine suiker in de koekenpan. Laat de zuurkool uitlekken in een bolzeef. Leg de loempiavellen klaar voor gebruik. Verdeel de zuurkool diagonaal over de deegvellen; vouw de twee puntjes bij de zuurkool naar binnen en rol op tot loempia’s. Plak de loempiavellen dicht met papje van meel en water (niet met eigeel) Frituur de loempia’s ongeveer 3 minuten op 180 C totdat ze mooi goudbruin zijn.

OPMAAK BORD:

Serveer de plakjes met de gesneden ganzenborst/ fazant of zuurkoolspek bij de loempia. Zet daarnaast een eierdopje met sweet chilisaus