Paddenstoelencappuccino

Voorgerecht

Paddenstoelencappuccino

INGREDIENTEN:

2 plakken bladerdeeg

olijfolie

1 ei

1 el sesamzaadjes

200 g paddenstoelenmix

1 ui

1 teentje knoflook

4 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

600 ml water

100 ml kookroom

1 groentebouillonblokje

250 ml volle melk of cappucinomelk

0.5 bosje

Bladerdeegswirls

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei en bestrooi met sesamzaadjes. Snijd het bladerdeeg in repen van circa 2 cm breed en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Pak de bladerdeegrepen aan de uiteindes vast en draai 1 slag in tegenovergestelde richting van elkaar in. Bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Paddenstoelensoep

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in kleine stukken. Bak de paddenstoelen in een scheutje olie circa 5 minuten op hoog vuur. Snipper de ui, snijd de gepelde knoflook fijn. Ris en snijd de blaadjes tijm / naaldjes rozemarijn fijn. Roer de ui, knoflook, rozemarijn en tijm door de paddenstoelen en bak circa 2 minuten. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Opmaak bord:

Breng de melk al kloppend met een garde aan de kook. Schep met een lepel de schuimlaag over de soep. Pluk en snijd de bieslook fijn. Bestrooi het schuim met een beetje bieslook.