Salade met eend en zwarte bessendressing

Voorgerecht

Salade met eend en zwartebessendressing 

INGREDIENTEN:

2 eendenborsten,

zout, versgemalen peper
100 gram zwarte bessen,
60 milliliter extra vergine olijfolie,
30 milliliter rode-wijnazijn,
1 theelepel mosterd
100 gram gemengde donkere sla (bijvoorbeeld bietenblad en lollo rosso),
50 gram rucola,
8 bramen

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 °C Snijd het vel van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Wrijf in met peper en zout. Bak de borsten op heel zacht vuur met de velkant naar beneden 10-15 minuten of tot bijna al het vet is gesmolten. Zet het vuur hoger en bak tot het vel krokant is. Bak de andere kant ook circa 2 min. Zet de eend nog 8-10 minuten in de oven voor een rosé borst. Houd een paar zwarte bessen apart en pureer de rest met de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Zeef de dressing en breng op smaak met peper en zout. Neem de eendenborst uit de oven en laat het vlees op een warme plaats nog circa 5 minuten rusten.

Opmaak bord:

Verdeel de sla en de rucola mooi over vier borden. Snijd de eendenborst in mooie plakjes en verdeel ze over de sla. Druppel de dressing over de salade. Garneer met wat zwarte bessen en de bramen. Lekker met donker brood.